2019. jún 24.

Mindenki olcsóbb csomagolást keres! Mert van olcsóbb!

írta: cadmas
Mindenki olcsóbb csomagolást keres! Mert van olcsóbb!

Mit tud egy 12 mikronos sztreccsfólia? Mit tudhat egy 7 vagy 9 mikronos?

Magyarországon a 17-20 és 23 mikron vastag fólia a "nyerő". Sokan nehezebb papírcsévén adnak jóval kevesebbet, míg mások vastagabb fóliával trükköznek, de egészen elmehetünk a hulladékanyag, ragasztó és más "segédanyagok" belegyártásáig. A végeredmény az esetenként ragacsos tapintású fóliától kezdve egészen a növekvő felhasználásig, azaz valójában többlet költségig, többlet hulladékig is terjed. Pedig egyszerű lenne mérni és megfogni az így kidobott forintokat! (több információ: sztreccsfolia.hu)

Szofisztikáltabb vállalatok - bár szintén kevesen mérnek - a nagynyúlású vagy éppen az előnyújtott fóliákat preferálják, akár cséve nélküli kivitelben, mely egyébként szintén spórolást tesz lehetővé a minőség fenntartása mellett.

Amikor raklapos csomagolásról beszélünk, fontos tudni hogy a kész csomagolásra kerülő raklap mennyire egységes oldalú vagy mennyire kitüremkedésekkel tarkított. Szükséges a rakat össztömege is. Ha pedig ezek az információk rendelkezésre állnak, akkor senki sem ment meg attól, hogy összehasonlítás és gazdasági döntés születhessen. 

A melléklet képen jól látható, hogy az eltérő alakiságú rakatok és tömegek alapján a most használt 20 vagy 23 mikronos fóliához képest mit ajánl az olasz gyártónk! Azontúl, hogy az olasz minőségű fóliában nincs adalék, ragasztó és kiváló nyúlási, szakítási és összefogási teljesítménnyel rendelkezik, még kisebb vastagságban is azonos vagy jobb rakatösszefogási és tartási teljesítményt biztosít. Ha pedig összevetjük, hogy akár kevesebb mint fele vastagsággal azaz jóval kevesebb tömeggel csomagolunk, akkor a gazdaságosságon - 10-40% megtakarításán - túl a környezetvédelem, hulladékképzés, tömeg miatti gépjárműfogyasztás és CO kibocsájtásra is van némi hatása.

A felhasználók visszajelzése egyértelműen pozitív! Innen már csak döntés kérdése, hogy azonos súlyú, de jóval hosszabb fóliát kérünk az olasz gyártól vagy ugyanazt a hosszúságot - azonos rakatmennyiség fóliázást - kérünk és így jóval könnyebb tekercseket kell a dolgozókkal emeltessünk. Mindez csével nélküli kivitelben megspórolja a papírduda árát, annak termékdíját és szállítási költségét is! Megéri váltani! Kérjen raklapos ajánlatot az olasz fóliára: cadmas.hu

  

  

Szólj hozzá

csomagolás csomagolóanyag sztreccsfólia stretch fólia rakományrögzítés rakatrögzítés raklapos csomagolás