2018. aug 14.

Ragasztórúddal csőre tölthet!

írta: cadmas
Ragasztórúddal csőre tölthet!

A ragasztópisztoly lelke a ragasztórúd. Ez az eszköz túlmutat a tubusos ragasztók használatán, melyek soha nem kínálnak olyan fokú minőséget, és megbízhatóságot, mint a csőre töltött variánsok. Az alkalmazása roppant egyszerű: a szerszám egyik végén a ragasztórúd jut főszerephez, míg a másik végén, meghúzva a ravaszt a kellően megolvadt, könnyen kezelhető ragasztó távozik, mely az optimálisan zsírmentesített felületen pillanatok alatt megköt, ezzel stabil rögzítést biztosítva.

Nem véletlenül számít ez az eljárás sokkalta hatékonyabbnak a stiftes, esetleg tubusos megoldásokkal szemben. Ebben az esetben ugyanis nem pusztán a levegő lép reakcióba a ragasztóval, ami aztán kiváltja a kötést, hanem a nagy hőmérsékleti ingadozásból következő halmazállapot módosulás stimulálja a vegyi folyamatot.

A ragasztópisztoly óriási előnye, hogy a megfelelően kiválasztott ragasztórúd segítségével hosszú időn át képes ellátni funkcióját, azaz kifejezetten kiadós, már ami az alapanyag használatot illeti, arról nem is beszélve, hogy lényegesen precízebb, s tisztább munkavégzést eredményez.

Érdemes olyan pisztolyt választania, mely stabil kitámasztóval van ellátva. Ha gyanúsan csak egy drót lábacska áll rendelkezésre, az eszköz stabilizálására, akkor hagyja a polcon a terméket. Az ok egyszerű. A szerkezet pille könnyű, s épp ezért a tápvezeték könnyen elhúzhatja, ha, és amennyiben a kitámasztás nem kellően stabil.

A fő különbség az egyes fajták között a folyékony ragasztó adagolásának sebességében rejlik, hiszen a ragasztórúd mérete szabványos. Maximum tíz perc „előmelegítés” után már használhatja is a praktikus készüléket, mely nem csak esztétikusabbá, de gyorsabbá is varázsolja munkáját.

Szólj hozzá