2016. feb 18.

Fogd a pénzt és oda az egészség!

írta: cadmas
Fogd a pénzt és oda az egészség!

Fogd a pénz és

máris rajtad van számtalan baktérium, fonálféreg vagy bélféreg pete és nem is sejted, nem akarod tudni, hogy az emberek hol tartják még az ideiglenesen náluk állomásozó aprót vagy papír pénzt. Merthogy nem csupán pénztárcában, nemcsak a zsebükben és nem csak mostott kézzel teszik-veszik dolguk szerint.


Te szoktál kezet pénzt mosni? Hát persze, de ez ugye tudod, hogy nem általános. Van ahol a hely és a lehetőség hiánya akadályozza, van ahol a szokás nem alakult ki - szemben az esemény utáni tablettával.

Te szoktál pénzt mosni? Hallottál már róla, hogy a bankban, közértben, irodai pénztárban este megmossák a pénzt? Nem, most ne arra a mosásra gondolj!

Szóval én sem hallottam, de hallottam ilyen-olyan betegségekről, szezonálisakról, fertőzőkről és elég csúnyákról is. Ezek jó részét képesek vagyunk a pénzzel magunkhoz venni, hordozni ruházatunk védelmében és időnként továbbadni, hogy másnak is lehessen. Ugye mégsem vagyunk Önzők?!


Tehát Te sem és más sem szokott a pénz tisztátalanságával foglalkozni, de ha megbetegszünk, az biztos hogy a gyógyszerésznek, piacosnak, boltosnak is adunk orrfújás után, köhögés közben és észre sem vesszük "jóságunkat". Biztos lehetsz benne hogy nincs tiszta pénz nálad sem. Fogod pénzt, fizetsz. Fogod a telefont, kormányt, kilincset és megannyi dologra adod is tovább amit kaptál. Persze a kézfogás sem nélkülözi ezt a kedvességet és ezúton is, ugyancsak érdekes dolgokat cserélünk. "Csapásokat adunk és csapásokat kapunk" - mondta Virág elvtárs a Tanu című filmben és bizony ez így van, barátok közt is.


Ha munkakörödből kifolyólag folyamatosan pénz forog a kezed közt - pénztáros vagy - akkor halmozottan is rád járhat a rúd. A munkáltatók még nem ismerték fel ezt a "kis" fertőzés forrást, így csak akkor gondolkodnak, ha a pénztáros kiesik pár hétre és helyettesítés, táppénz, problémák szakadnak a nyakukba.
Erre az egyik legjobb megoldás, - a pénzmosás helyett - ha a péntárban biztosítjuk a filléres, de hatékony kézfertőtlenítés lehetőségét. Egyszerű asztali nyomófejestől az automata falra szerelhetőig sok megoldás létezik. Vajon mi a drágább, egy ilyen eszköz és töltőanyag beszerzés vagy az évente előforduló táppénz és ezzel jövő porblémák?
És akkor még nem gondolkodunk komoly, akár fertőző bőr- vagy egyéb betegségben szenvedők által továbbadott kórokozókról, amik az egész irodát lefertőzhetik.
Mi van, ha a pénztáros egy komoly fertőzés miatt beperli a munkahelyet, hisz a munkahelyen fertőződött meg, a munkáltató üzleti partnerétől és ez ugye "munkahelyi balesetnek", károkozásnak is megfelel.
Jobb ma egy fertőtlenítő folyadék, mint holnap egy munkahelyi per.
Ha a fertőtlenítő rendelkezésre áll, a dolgozón múlik a használata, de erre hivatkozva nem kérhet kártérítést a munkáltatótól egy megbetegedés okán.

Ez is megoldás és csupán pár forint egy-egy kézfertőtlenítés költsége:

http://cadmas.hu/Kezfertotlenito-gel-TFX-Purell-Advanced-1200ml


   

kezfertotlenites_menete_6_lepes.jpg

Szólj hozzá

pikkelysömör kézmosás bőrbetegségek fertőtlenítés kézfertőtlenítés kéztisztaság ehcéma