2016. jan 05.

Síelni indulsz? Jöhet a nagy szívás!

írta: cadmas
Síelni indulsz? Jöhet a nagy szívás!

Ha tovább olvasod, te is szívni fogsz az biztos!

Lehet hogy azok közé tartozol, hogy csak - mint a reklámban - fogod a mastercard-odat és úgy ahogy vagy, kocsiba ülsz és irány valamelyik síparadicsom. A kártyával megveszed a szállást, felszerelést, bérletet és akár majd ott is hagyod amikor elindulsz hazafelé, mert megteheted és nem bajlódsz a csomagolással.

Ha viszont nem vagy ilyen kiváltságos, akkor már tudod, hogy bőrönd, sporttáska, sízsák, tetőbox és akár egyedül mégy, akár családdal, a kocsi ki lesz tömve rendesen. Hogy lehetne könnyebbé vagy térfogatában kisebbé tenni a pulóvereket, sí overálokat? Persze, te is ráülsz majd még öledbe veszed a párod is, hogy hátha így be tudod cipzározni egy bőröndbe. Aztán ha nem sikerül, ezt azt kiveszel és másik táskába teszed át. És megint tele a kocsid, hogy alig látsz ki belőle.

Akkor hát mi a megoldás? Kíváncsi vagy én hogy oldom meg? Pofon egyszerű és még meg sem erőltetem magam vagy a bőröndjeim zippzárjait!

Minden esetben a nagy térfogatú, levegős ruhaneműinket akár egyesével, akár csoportosan egy-egy HDPE zsákba teszem, melyeket a cadmas.hu webáruházában veszem. Ezután előveszem a kiváló vagy épp legegyszerűbb porszívómat és a zsák száját összeszorítva a ruhákig nyomom a csövet. Kb. fél perc küzdés - nem nekem, hanem a porszívónak - és formás, lapost csomaggá alakul a korábbi tömeg. A levegőt kiszívva a ruhák mérete nagyságrenddel csökken. Na ekkor még egy fontos lépés, hogy kikapcsolással egyidőben elkötöm a zsák száját és kész!

Ó hát milyen vicces ötlet, de a panzióban vagy hotelben hogy csomagolom vissza?  Ugyanígy, csak előbb a recepción kérek egy porszívót. Volt, hogy a takarítónő érkezett és mindenáron ő akart felporszívózni és alig tudtam rávenni, hogy hagyja már ott 5 percre a porszívóját. Szóval némi meggyőzés vagy nyelvi kommunikáció után hazafelé is be fogsz férni a bőröndökbe. Persze üres zsákot érdemes magaddal vinni, mert amikor odaértél várhatóan nem a görcs oldással töltöd az időd, hanem szakítod ahol éred, hogy mielőbb felöltözhess és pályára csúszhass.

Ha tetszik és még magad nem jöttél rá a módszerre, akkor te is szívással kezded és fejezed be a síszezont!

Kellemes síelést!

u.i. Ami itt bevált, az használható költözésnél, de akár a téli-nyári ruhatár váltásánál is, például egy minigarzon helyszűke esetén.

 

Szólj hozzá