2015. dec 16.

Emlékszel még a tavalyi hóra?

írta: cadmas
Emlékszel még a tavalyi hóra?

Lehasad a tuja ága, befűlött a füge fája

image_1.jpegEszedbe jutott már, hogy megint lesz hó, lesz fagy és a kerti növényeid melyek télen, nyáron díszítik a kertedet, gondozod, locsolod, bizony most is odafigyelésre, gondoskodásra szorulnak?

Ha volt már részed abban, hogy a fügefád tövig fagyott és épp hogy kihajtott, akkor már tudod hogy érdemes a tél előtt becsomagolni. Honnan is jöhetne ez a gondolat, minthogy te is felveszed már a téli kabátodat és bizony fűtesz folyamatosan az otthonodban. Csomagolásra kiváló az összegyűrt újságpapír, vagy hulladék fóliacsomagolás, de kiváló a szalma is. Arra viszont ügyelned kell, hogy nehogy befűljön és bepenészedjenek az ágak. Tehát belül szellősen csomagoljuk, hisz a levegő a legjobb szigetelő. Mit sem ér a csomagolás, gondosan közé, rá tett anyagok, ha kívülről nem tudjuk egyszerre összetartani és megvédeni az egészet. 

Mi a Cadmasnál a sztrecshálót használjuk szellőző csomagolásra. Egyszerű és gyorsan rátekerhető a növényre, akár füge, akár tuja, akár más a védendő. Feszíthető is, szellőzik is. Ugye láttad már a tujáid ágait földig hajolni, lehasadni, szanaszéjjel állni? Ezt most elfelejtheted, ha a sztrecshálóval spirláisan vagy átfedéssel összefogod, betekered. Ennek költsége méterenként nem éri el a 10 Ft-ot, így nem mondhatod hogy drága a nyugalom.

 

Az biztos, hogy egy egész tekercset évek alatt sem tudsz elhasználni - kert nagyság és növényszám függő - de ha ajánlod a kertészednek és ezt a megoldást kéred tőle, akkor ő biztosan nemcsak nálad hanem másoknál is fogja használni. Egyszerű és gyors kezelése, nem egypontos nyomása - mint a spárgánál - biztosan nyerő a növényeken.

Ha tudod mibe kerül egy méretes tuja kivágása, elszállítása és pótlása, akkor ez a megoldás fillérekért óv meg a bajtól. Használd te is!

Rendelheted itt is 500 vagy 1.000 méteres tekercsekben: http://cadmas.hu/Stretchhalo-kezi-500mm-500m

 

Szólj hozzá

háló téliesítés növényápolás fügefa csomagolóanyag madárháló sztrecs tujafa parkgndozás